Solidium Oy on saanut tiedon, että syyttäjä on päättänyt nostaa entistä Ramirent Oyj:n johtoa kohtaan syytteen epäillystä arvopaperimarkkinoita koskevasta tiedottamisrikoksesta. Solidiumin hallituksen jäsen Laura Raitio toimi Ramirent Oyj:n hallituksen jäsenenä väitettynä tekoaikana vuonna 2019. Solidiumin saaman tiedon mukaan Laura Raitio kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Solidium Oy ei ole osapuolena asiassa, eikä syytteellä ole vaikutusta Laura Raition työskentelyyn Solidiumin hallituksessa. Solidium seuraa oikeusprosessia ja arvioi asiaa uudelleen viimeistään, kun oikeusprosessin lopputulos on tiedossa.

Lisätiedot: hallituksen puheenjohtaja Jouko Karvinen, Solidium Oy; soittopyynnöt Jaana Lahti, puh. 050 339 8801

Solidium on Suomen valtion kokonaan omistama osakeyhtiö, jonka tehtävänä on vahvistaa ja vakauttaa kotimaista omistusta kansallisesti merkittävissä yrityksissä ja kasvattaa pitkäjänteisesti omistustensa taloudellista arvoa. Solidium on omistajana yhdessätoista merkittävässä pörssilistatussa yhtiössä, joissa kaikissa Solidium on vähemmistöomistajana (Anora Group Oyj, Elisa Oyj, Konecranes Oyj, Metso Oyj, Nokia Oyj, Nokian Renkaat Oyj, Outokumpu Oyj, Sampo Oyj, Stora Enso Oyj, Tietoevry Oyj ja Valmet Oyj). Solidiumin sijoitusvarallisuuden arvo on noin 7,5 miljardia euroa. Lisätietoja: www.solidium.fi.