Solidium tukee Valmet Oyj:n ja Neles Oyj:n tänään ilmoittamaa järjestelyä yhdistyä sulautumisella. Järjestely tukee molempien yhtiöiden asemaa johtavina prosessiteollisuuden laite- ja palvelutoimittajina yhdistämällä Neleksen virtauksenhallintaratkaisut sekä Valmetin teknologia-, automaatio- ja palveluportfolion. Yhdistettyjen yhtiöiden liikevaihto on noin 4,3 miljardia euroa ja yhteenlaskettu henkilöstön määrä noin 17 000 työntekijää.

Solidium, Valmet Oyj:n suurimpana omistajana 11,1 %:n omistusosuudella, pitää yhdistymistä kannatettavana ja antaa sille tukensa sitoutumalla äänestämään yhdistymisen puolesta asiasta päättävässä yhtiökokouksessa. Solidiumin omistusosuus vastaa Valmetin ja Neleksen tänään julkistamin ehdoin noin 9,1 % omistusosuutta yhdistyvässä yhtiössä. Järjestely sisältää tyypillisiä täytäntöönpanon ehtoja, kuten molempien yhtiöiden osakkeenomistajien hyväksynnät ylimääräisissä yhtiökokouksissa.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Antti Mäkinen, puh. 010 830 8905

Solidium on Suomen valtion kokonaan omistama osakeyhtiö, jonka tehtävänä on vahvistaa ja vakauttaa kotimaista omistusta kansallisesti merkittävissä yrityksissä ja kasvattaa pitkäjänteisesti omistustensa taloudellista arvoa. Solidium on omistajana kahdessatoista merkittävässä pörssilistatussa yhtiössä, joissa kaikissa Solidium on vähemmistöomistajana (Elisa Oyj, Kemira Oyj, Konecranes Oyj, Metso Outotec Oyj, Nokia Oyj, Nokian Renkaat Oyj, Outokumpu Oyj, Sampo Oyj, SSAB AB, Stora Enso Oyj, TietoEVRY Oyj ja Valmet Oyj). Solidiumin sijoitusvarallisuuden arvo on noin 9,0 miljardia euroa. Lisätietojawww.solidium.fi.