Solidium tukee Metso Oyj:n ja Outotec Oyj:n tänään ilmoittamaa järjestelyä yhdistää Metson Minerals-liiketoiminta ja Outotec johtavaksi laitteita, palveluja ja prosessiteknologiaa mineraali-, metalli- ja kivenmurskausteollisuuden aloilla tarjoavaksi yhtiöksi. Yhdistetyn yhtiön nimeksi tulee Metso Outotec Oyj ja sen liikevaihto on noin 4,2 miljardia euroa mukaan lukien Metson aiemmin julkistama McCloskeyn hankinta. Metso Mineralsin ja Outotecin toisiaan täydentävä tarjooma, teknologia- ja palveluosaaminen sekä globaali läsnäolo luovat hyvän pohjan yhdistymiselle ja mahdollistavat merkittävien synergiaetujen toteutumisen.

Järjestely toteutetaan Metson osittaisjakautumisena siten, että Metson osakkeenomistajat saavat jakautumisvastikkeena 4,3 Outotecin uutta osaketta jokaista omistamaansa Metson osaketta kohden. Metson osakkaat tulevat omistamaan Metso Outotecista noin 78,0 % ja Outotecin osakkaat noin 22,0%. Solidiumin omistusosuus Metsossa on tällä hetkellä 14,9 % ja Outotecissa 14,9%. Solidiumin omistusosuus Metso Outotecissa on järjestelyn täytäntöönpanon jälkeen 14,9 %.

Metso Mineralsin Outoteciin yhdistymisen myötä Metso nimetään uudelleen Neles Oyj:ksi, josta odotetaan tulevan johtava, maailmanlaajuisesti tunnettu virtauksensäätöön keskittynyt yhtiö. Solidium jatkaa järjestelyn toteuduttua Neleksen osakkeenomistajana 14,9% omistusosuudella. Järjestely sisältää tyypillisiä täytäntöönpanon ehtoja, kuten molempien yhtiöiden osakkeenomistajien hyväksynnät ylimääräisissä yhtiökokouksissa.

Solidium, Cevian Capital Partners, Varma ja Ilmarinen ovat peruuttamattomasti sitoutuneet tietyin tavanomaisin ehdoin äänestämään järjestelyn puolesta Metson ja Outotecin ylimääräisissä yhtiökokouksissa.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Antti Mäkinen, puh. 010 830 8905

 

Solidium on Suomen valtion kokonaan omistama osakeyhtiö, jonka tehtävänä on vahvistaa ja vakauttaa kotimaista omistusta kansallisesti merkittävissä yrityksissä ja kasvattaa pitkäjänteisesti omistustensa taloudellista arvoa. Solidium on omistajana kolmessatoista merkittävässä pörssilistatussa yhtiössä, joissa kaikissa Solidium on vähemmistöomistajana (Elisa Oyj, Kemira Oyj, Konecranes Oyj, Metso Oyj, Nokia Oyj, Nokian Renkaat Oyj, Outokumpu Oyj, Outotec Oyj, Sampo Oyj, SSAB AB, Stora Enso Oyj, Tieto Oyj ja Valmet Oyj). Solidiumin sijoitusvarallisuuden arvo on noin 7,9 miljardia euroa. Lisätietoja: www.solidium.fi.