Solidium on tänään tehnyt ehdollisen sopimuksen ostaa noin 4,4 miljoonaa Tiedon osaketta EVRY:n suurimmalta osakkeenomistajalta eli Apax Partners LLP:n hallinnoimilta rahastoilta, toimien Lyngen Holdco S.A.R.L.:in välityksellä (”Apax”). Suunniteltu osakekauppa on ehdollinen mm. Tiedon ja  EVRY:n välisen sulautumisen täytäntöönpanolle ja se sisältää tyypillisiä ennakkoedellytyksiä.

Solidiumin omistusosuus Tiedossa on tällä hetkellä 10,0 %. Tiedon ja EVRY:n rajanylittävän sulautumisen jälkeen Solidiumin omistusosuus liudentuisi 6,3 prosenttiin, kun EVRY:n omistajat tulevat omistamaan 37,5 % yhdistyneestä TietoEVRY:stä. Solidiumin ja Apaxin välisen osakekaupan toteutuessa Solidiumin omistusosuus säilyisi 10 prosentissa.

Tieto on julkaissut yksityiskohtaisemman tiedotteen sulautumisesta eilen 18.6.2019.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Antti Mäkinen, puh. 010 830 8905

 

Solidium on Suomen valtion kokonaan omistama osakeyhtiö, jonka tehtävänä on vahvistaa ja vakauttaa kotimaista omistusta kansallisesti merkittävissä yrityksissä ja kasvattaa pitkäjänteisesti omistustensa taloudellista arvoa. Solidium on omistajana kolmessatoista merkittävässä pörssilistatussa yhtiössä, joissa kaikissa Solidium on vähemmistöomistajana (Elisa Oyj, Kemira Oyj, Konecranes Oyj, Metso Oyj, Nokia Oyj, Nokian Renkaat Oyj, Outokumpu Oyj, Outotec Oyj, Sampo Oyj, SSAB AB, Stora Enso Oyj, Tieto Oyj ja Valmet Oyj). Solidiumin sijoitusvarallisuuden arvo on noin 8,1 miljardia euroa. Lisätietoja: www.solidium.fi.