Solidium on ostanut 5 659 099 Stora Enson A-osaketta ja myynyt 5 690 961 Stora Enson R-osaketta. Kauppojen jälkeen Solidiumin osuus äänistä Stora Ensossa on 27,3 prosenttia (25,1 %) ja osuus osakkeista 12,3 prosenttia (12,3%).

”Stora Enson A-osakkeita on harvoin suurempia määriä tarjolla ja halusimme hyödyntää tilaisuuden. Luovuimme vastaavasta määrästä R-osakkeita”, sanoo Solidiumin toimitusjohtaja Antti Mäkinen.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Antti Mäkinen, puh. 050 339 8801

Solidium on Suomen valtion kokonaan omistama osakeyhtiö, jonka tehtävänä on vahvistaa ja vakauttaa kotimaista omistusta kansallisesti tärkeissä yrityksissä ja kasvattaa pitkäjänteisesti omistustensa taloudellista arvoa. Solidiumin sijoitustoiminta perustuu taloudelliseen analyysiin. Solidiumin sijoitusstrategian perusta ja keskeisin tavoite on nykyomistusten hyvä hoito ja niiden arvon kasvattaminen. Solidium on omistajana kolmessatoista pörssilistatussa yhtiössä, joissa kaikissa Solidium on vähemmistöomistajana (Elisa Oyj, Kemira Oyj, Konecranes Oyj, Metso Oyj, Outokumpu Oyj, Outotec Oyj, Sampo Oyj, SSAB AB, Stora Enso Oyj, Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj, Telia Company AB, Tieto Oyj ja Valmet Oyj). Solidiumin osakeomistusten markkina-arvo oli noin 8,3 miljardia euroa 27.6.2017.

Lisätietoja: www.solidium.fi