”ICEYElla on potentiaali kasvaa kansallisesti merkittäväksi”, sanoo Solidiumin toimitusjohtaja Reima Rytsölä.

Solidium toimi johtavana sijoittajana ICEYEn, suomalaisen SAR-satelliittikuvantamisyhtiön 15.4.2024 allekirjoitetussa rahoituskierroksessa. Solidiumin osuus yli 80 miljoonan rahoituskierroksesta on 40 miljoonaa euroa.

Vaihtovelkakirjamuodossa tehtyyn kierrokseen osallistui Solidiumin kanssa samoin kaupallisin ehdoin uusia sijoittajia, sekä yhtiön aiempia omistajia. Järjestely tulee voimaan tarvittavan viranomaiskäsittelyn jälkeen arviolta toukokuun aikana.

ICEYE on voimakkaasti kasvava teknologiayhtiö, joka tarjoaa SAR-teknologiaan (Synthetic Aperture Radar) pohjautuvaa satelliittikuvantamista. Yhtiön toimintaan kuuluu satelliittien suunnittelu, valmistus ja myynti. Lisäksi yhtiö tarjoaa omaan satelliittikonstellaatioon pohjautuvaa tutkakuvantamisdataa sekä sen päälle rakennettuja analytiikkaratkaisuja.

Yhtiö on viime vuosina kasvanut voimakkaasti ja sillä on vahvat referenssit kansainvälisillä markkinoilla. ICEYEn liikevaihto nousi vuonna 2023 yli 95 miljoonaan euroon, mikä tukee yhtiön kehitystä kohti kannattavuutta. Yhtiöllä on tällä hetkellä noin 600 työntekijää, joista merkittävä osa Suomessa.

”Sijoituksena ICEYE sopii erinomaisesti päivitettyyn strategiaamme. ICEYE on maailmanlaajuisesti tunnustettu huipputeknologiayhtiö voimakkaasti kasvavalla toimialalla ja sillä on selkeää potentiaalia kasvaa kansallisesti merkittäväksi pörssiyhtiöksi. Sitä kautta ICEYE on myös rakentamassa laajempaa teknologiaosaamista ja toimialaklusteria Suomeen”, sanoo Solidiumin toimitusjohtaja Reima Rytsölä.

Sijoituksellaan Solidium vahvistaa kotimaista omistusta ICEYEssa. ”Nykyinen geopoliittinen tilanne korostaa tarvetta edistää suomalaisten ja eurooppalaisten huipputeknologiaa kehittävien yhtiöiden kasvua. Erityisen tärkeää tämä on kaksikäyttötuotteita ja -ratkaisuja kehittävien yhtiöiden osalta. Suomen valtio on ollut pitkään omistajana ICEYEssa Tesin (Suomen Teollisuussijoitus) kautta. On luontevaa, että yhtiön kasvaessa ja sen profiilin ja rahoitustarpeiden muuttuessa myös sijoittajien profiili muuttuu. ”, Reima Rytsölä jatkaa.

”Suomalaista alkuperää olevana yhtiönä, toivotamme Solidiumin lämpimästi tervetulleeksi ICEYEn uusimmaksi sijoittajaksi ja hallituksen jäseneksi”, kommentoi Rafal Modrzewski, ICEYEn toimitusjohtaja ja toinen perustaja. ”Kotimaisen ja kansainvälisen sijoitusyhteisön tuki on osoitus vahvasta luottamuksesta ICEYEn visioon parantaa elämää maapallolla, luotettavan ja usein päivittyvän kuvantamisdatan ja sen mahdollistamien nykyisten ja tulevaisuuden sovellusten avulla. Olemme ylpeitä siitä, miten sijoittajiemme kanssa voimme vahvistaa entisestään ICEYEn asemaa alansa johtavana innovoijana.”

Lisätiedot: Toimitusjohtaja Reima Rytsölä, Solidium Oy; soittopyynnöt Inka Virtanen, puh. 050 304 7904

Solidium on Suomen valtion kokonaan omistama osakeyhtiö, jonka tehtävänä on vahvistaa ja vakauttaa kotimaista omistusta kansallisesti merkittävissä yrityksissä ja kasvattaa pitkäjänteisesti omistustensa taloudellista arvoa. Solidium on omistajana yhdessätoista merkittävässä pörssilistatussa yhtiössä, joissa kaikissa Solidium on vähemmistöomistajana (Anora Group Oyj, Elisa Oyj, Konecranes Oyj, Metso Oyj, Nokia Oyj, Nokian Renkaat Oyj, Outokumpu Oyj, Sampo Oyj, Stora Enso Oyj, Tietoevry Oyj ja Valmet Oyj). Solidiumin sijoitusvarallisuuden arvo on noin 7,5 miljardia euroa. Lisätietoja: www.solidium.fi.